Nutriční hodnoty (Cuketovo-citronový makovník / makovec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 15 127 kJ / 3 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 41,50 g |
Tuky | 159,07 g |
– nasycené | 14,53 g |
– nenasycené | 128,18 g |
–– mononenasycené | 75,85 g |
–– polynenasycené | 52,33 g |
––– omega 3 | 8,53 g |
Vláknina | 26,60 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 302 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 475,05 g |
– cukry | 283,55 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g mladé cukety (neloupané) | Cuketa čerstvá | 250 g |
100 g 100 g mletého máku (lze i celý) | Mák modrý mletý | 100 g |
120 g 120 g cukru krupice | Cukr bílý | 120 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
citronová kůra z půlky půlky citronu | Citronová kúra čerstvá | |
citronová šťáva z půlky citronu | Šťáva z citrónu | |
220 g 220 g polohrubé mouky (množství se může lišit podle vodnatosti cukety) | Mouka pšeničná polohrubá | 220 g |
3/4 3/4 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 9 g |
máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
150 g 150 g moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
3-4 lžíce 3-4 lžíce citronové šťávy (podle potřeby) | Šťáva z citrónu | 52.5 ml |