Nutriční hodnoty (Polévky z vepřového kolene (nebo masa))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 789 kJ / 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 52,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,88 g |
Tuky | 31,16 g |
– nasycené | 12,92 g |
– nenasycené | 15,77 g |
–– mononenasycené | 12,54 g |
–– polynenasycené | 3,23 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 9,91 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 1,92 g |
Sůl | 4,45 g |
Sacharidy | 32,70 g |
– cukry | 10,69 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
vývar a kůže z vepřového kolena | Vepřové koleno bez kosti | |
sádlo (olej) a cibule | Cibule čerstvá | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
sladká mletá paprika (i pálivá) | Paprika červená sušená | |
podle chuti pepř a sůl | Pepř černý | |
prolisovaný česnek | Česnek čerstvý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
6 šálků 6 šálků vývaru | Vývar masový | |
1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
250 g 250 g vepřového masa | Vepřová kýta | 250 g |
2 lžíce 2 lžíce hrášku | Hrášek zelený | 30 g |
1 1 malá karotka | Mrkev čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 30 ml |
1 šálek 1 šálek sušených hub | Houby sušené směs | |
1 1 střední rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
glutasol | E621 - L-glutaman sodný | |
vývar z vepřového masa | Vepřová kýta | |
2 2 větší kroupová jelítka | Jelito | |
1 1 menší jitrnička | ||
česnek a majoránka | Majoránka sušená | |
podle potřeby sůl a pepř | Pepř černý | |
vařené kroupy nebo rýže | Kroupy ječné | |
vývar z vepřového kolena nebo z hlavy | Vepřové koleno bez kosti | |
hodí se i zbylý kousek masa | Vepřová kýta | |
sůl a pepř | Pepř černý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
česnek | Česnek čerstvý | |
a jako zavářka buď strouhání, nebo maďarská tarhoňa | Těstoviny pšeničné | |
vepřový vývar | Vývar vepřový | |
zelenina do polévky | Mrkev mražená | |
1-2 PL 1-2 PL sádla nebo oleje | Sádlo vepřové | 22.5 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1-2 PL 1-2 PL mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
1-2 KL 1-2 KL sladké papriky | Paprika červená sušená | 1.5 g |
uzenina (špekáčky, točeňák nebo párky) | Párek vepřový | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |