Nutriční hodnoty (Plněné pečené bedly, masáky a žampióny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 766 kJ / 2 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 237,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 196,93 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 41,04 g |
Tuky | 100,29 g |
– nasycené | 42,73 g |
– nenasycené | 42,45 g |
–– mononenasycené | 33,88 g |
–– polynenasycené | 8,58 g |
––– omega 3 | 0,84 g |
Vláknina | 56,36 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 2,67 g |
Sůl | 5,76 g |
Sacharidy | 93,36 g |
– cukry | 20,17 g |
––– laktóza | 7,79 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
50 dkg 50 dkg klobouků mladších uzavřených bedel | Bedla čerstvá | 500 g |
50 dkg 50 dkg mletého vepřového a hovězího masa | Hovězí kýta | 500 g |
1/8 l 1/8 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
máslo | Máslo kravské | |
1 1 žemle | Houska pšeničná | |
sůl a pepř | Pepř černý | |
případně strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | |
hlavičky masáků nebo žampionů nebo bedel | Hřib čerstvý | |
sůl a pepř | Pepř černý | |
100 g 100 g šunky | Šunka vepřová vařená | 100 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
kousek kousek másla na pekáček | Máslo kravské | |
sýr nebo zel. petrželka | Sýr kravský tvrdý 30% | |
450 g 450 g velkých žampiónů | Žampion čerstvý | 450 g |
3 lžíce 3 lžíce tuku, | ||
50 g 50 g nasekaných zelených paprik | Paprika zelená čerstvá | 50 g |
50 g 50 g nasekané cibule | Cibule čerstvá | 50 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
pepř a sůl | Pepř černý | |
3 plátky 3 plátky veky | Veka | |
50 g 50 g parmazánu | Parmezán | 50 g |
8 8 větších žampiónů (s uzavřenými kloboučky) | Žampion čerstvý | |
20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
20 g 20 g šunky (i více) | Šunka vepřová vařená | 20 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
50 g 50 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 50 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
sůl a pepř | Pepř černý | |
sekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
Na obalení: 1 vejce, hladká mouka a strouhanka. | Mouka pšeničná hladká | |
250 g 250 g větších žampiónů | Žampion čerstvý | 250 g |
1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
100 g 100 g mletého masa | Vepřový ořez | 100 g |
sůl a pepř | Pepř černý | |
1 lžíce 1 lžíce jemně nakrájených zelených natí | Petržel nať čerstvá | |
1 1 vejce +2 lžíce mléka (polotučného) + 40 g strouhanky a 40 g oleje | Strouhanka pšeničná |