Nutriční hodnoty (Placičky z vařených brambor se salsou a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 016 kJ / 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,89 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,53 g |
Tuky | 15,27 g |
– nasycené | 3,68 g |
– nenasycené | 7,11 g |
–– mononenasycené | 5,67 g |
–– polynenasycené | 1,44 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 1,28 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 3,96 g |
Sůl | 9,45 g |
Sacharidy | 6,80 g |
– cukry | 1,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2-3 porce 2-3 porce oloupaných vařených brambor (i z předešlého dne) | Brambor zimní | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 2 vrchovaté lžíce celozrnné špaldové mouky hladké | Mouka špaldová celozrnná hladká | |
1 lžíce 1 lžíce grilovacího koření | Grilovací koření | 15 g |
pepř čerstvě mletý podle chuti | Pepř černý | |
2 lžíce 2 lžíce nasekaného libečku či petržele | Petržel kořenová čerstvá | 30 g |
dobrý sýr (francouzský, italský...) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
petrželku na ozdobu, rajská, ředkvičky... | Petržel nať čerstvá |