Nutriční hodnoty (Nastavený bramborový salát a řízky trochu jinak)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 90 kJ / 22 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,84 g |
Tuky | 0,06 g |
– nasycené | 0,03 g |
– nenasycené | 0,03 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,03 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,20 g |
– cukry | 0,28 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
vařené brambory /množství dle potřeby/ | Brambor zimní | |
vařené mrkve | Mrkev čerstvá | |
šunka nebo jemně krájený kvalitní trvanlivý salám | Šunka vepřová vařená | |
slanina - není podmínkou | Špek | |
zeleninová směs | Mrkev mražená | |
majonéza, hořčice | Hořčice plnotučná | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
uvařené těstoviny /malá kolínka nebo tarhoňa/ | Těstoviny pšeničné | |
sůl, bílý pepř | Pepř bílý | |
pažitka nebo hladkolistá petržel | Pažitka čerstvá | |
nakrájené plátky plátky masa, nejlépe z kotlety nebo krkovice | Vepřová kotleta bez kosti | |
kuřecí maso - dobré jsou stehenní řízky | Kuře stehno bez kůže | |
česnek, olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
klasický trojobal - mouka/používám polohrubou/, vajíčka, strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
do vajíček můžeme rozšlehat i pár lžic pár lžic piva | Vejce slepičí | |
sádlo a olej na smažení | Sádlo vepřové |