Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Omáčky S (sardelová, sladká cibulová, sladká k vepřovému, slezinková, staročeská))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 335 kJ /
3 665 kcal
Bílkoviny42,74 g
– z toho živočišné bílkoviny31,91 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,83 g
Tuky316,55 g
– nasycené169,08 g
– nenasycené141,87 g
–– mononenasycené120,19 g
–– polynenasycené21,69 g
––– omega 31,22 g
Vláknina16,72 g
Cholesterol 490 mg
Sodík 4,95 g
Sůl12,29 g
Sacharidy149,41 g
– cukry94,98 g
––– laktóza22,71 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
40 g 40 g másla Máslo kravské 40 g
40 g 40 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 40 g
2 dl 2 dl mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
1 lžíce 1 lžíce sardelové pasty Sardelová pasta 15 g
pažitka k podávání Pažitka čerstvá
40 g 40 g sádla Sádlo vepřové 40 g
40 g 40 g hladkémouky (nebo polohrubé)
2 2 velké cibule Cibule čerstvá 140 g
1 dl 1 dl smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
voda Voda
cukr Cukr bílý
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
bobkový list Bobkový list sušený
nové koření Nové koření
hřebíček Hřebíček
2 2 plné lžíce švestkových povidel Povidla
1 lžíce 1 lžíce medu Med nepasterovaný 36 g
1/2 l 1/2 l vývaru z masa Vývar masový 500 ml
3 lžíce 3 lžíce červeného vína Víno červené suché 45 ml
strouhaná citrónová kůra Citronová kúra čerstvá
tlučená skořice Skořice ceylonská
hřebíček Hřebíček
strouhanka Strouhanka pšeničná
200 g 200 g slaniny Špek 200 g
80-100 g 80-100 g slezinek
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
80 g 80 g kořenové zeleniny Mrkev čerstvá 80 g
70 g 70 g jíšky ze sádla a mouky Jíška máslová
1 dl 1 dl smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
majoránka Majoránka sušená
pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská
2 hrsti 2 hrsti šťovíku Šťovík listy čerstvé
30 g 30 g másla Máslo kravské 30 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1 lžíce 1 lžíce cukru Cukr bílý 25 g
1/8 l 1/8 l smetany Smetana kravská sladká 12% 125 ml
1/2 l 1/2 l masového vývaru Vývar masový 500 ml
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.