Nutriční hodnoty (Omáčky S (sardelová, sladká cibulová, sladká k vepřovému, slezinková, staročeská))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 335 kJ / 3 665 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,91 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,83 g |
Tuky | 316,55 g |
– nasycené | 169,08 g |
– nenasycené | 141,87 g |
–– mononenasycené | 120,19 g |
–– polynenasycené | 21,69 g |
––– omega 3 | 1,22 g |
Vláknina | 16,72 g |
Cholesterol | 490 mg |
Sodík | 4,95 g |
Sůl | 12,29 g |
Sacharidy | 149,41 g |
– cukry | 94,98 g |
––– laktóza | 22,71 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
2 dl 2 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
1 lžíce 1 lžíce sardelové pasty | Sardelová pasta | 15 g |
pažitka k podávání | Pažitka čerstvá | |
40 g 40 g sádla | Sádlo vepřové | 40 g |
40 g 40 g hladkémouky (nebo polohrubé) | ||
2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 dl 1 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
voda | Voda | |
cukr | Cukr bílý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
nové koření | Nové koření | |
hřebíček | Hřebíček | |
2 2 plné lžíce švestkových povidel | Povidla | |
1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
1/2 l 1/2 l vývaru z masa | Vývar masový | 500 ml |
3 lžíce 3 lžíce červeného vína | Víno červené suché | 45 ml |
strouhaná citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
tlučená skořice | Skořice ceylonská | |
hřebíček | Hřebíček | |
strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
200 g 200 g slaniny | Špek | 200 g |
80-100 g 80-100 g slezinek | ||
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
80 g 80 g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | 80 g |
70 g 70 g jíšky ze sádla a mouky | Jíška máslová | |
1 dl 1 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
majoránka | Majoránka sušená | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
2 hrsti 2 hrsti šťovíku | Šťovík listy čerstvé | |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
1/8 l 1/8 l smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
1/2 l 1/2 l masového vývaru | Vývar masový | 500 ml |
sůl | Sůl mořská |