Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jablečno-makový koláč z křehkého těsta)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie24 032 kJ /
5 744 kcal
Bílkoviny113,64 g
– z toho živočišné bílkoviny35,95 g
– z toho rostlinné bílkoviny77,69 g
Tuky261,07 g
– nasycené116,89 g
– nenasycené121,74 g
–– mononenasycené74,48 g
–– polynenasycené47,26 g
––– omega 31,26 g
Vláknina46,90 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 982 mg
Sůl2,89 g
Sacharidy701,07 g
– cukry272,37 g
––– laktóza12,44 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 500 g
120 g 120 g cukru moučka Cukr bílý 120 g
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
130 g 130 g změklého másla Máslo kravské 130 g
2 lžíce 2 lžíce sádla Sádlo vepřové 30 g
150 g 150 g zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 150 ml
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
2 2 větší jablka Jablko čerstvé 300 g
150 g 150 g zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 150 ml
150 g 150 g mletého máku Mák modrý mletý 150 g
100 g 100 g cukru moučka (podle chuti a kyselosti jablek) Cukr bílý 100 g
2 lžíce 2 lžíce Solamylu (nebo vanilkového pudinku) Bramborový škrob 30 g
1 lžička 1 lžička skořice (nemusí být) Skořice ceylonská 8 g
1 lžíce 1 lžíce rumu Rum 17 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.