Nutriční hodnoty (Jablečno-makový koláč z křehkého těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 24 032 kJ / 5 744 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 77,69 g |
Tuky | 261,07 g |
– nasycené | 116,89 g |
– nenasycené | 121,74 g |
–– mononenasycené | 74,48 g |
–– polynenasycené | 47,26 g |
––– omega 3 | 1,26 g |
Vláknina | 46,90 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 982 mg |
Sůl | 2,89 g |
Sacharidy | 701,07 g |
– cukry | 272,37 g |
––– laktóza | 12,44 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
120 g 120 g cukru moučka | Cukr bílý | 120 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
130 g 130 g změklého másla | Máslo kravské | 130 g |
2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
2 2 větší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
150 g 150 g mletého máku | Mák modrý mletý | 150 g |
100 g 100 g cukru moučka (podle chuti a kyselosti jablek) | Cukr bílý | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce Solamylu (nebo vanilkového pudinku) | Bramborový škrob | 30 g |
1 lžička 1 lžička skořice (nemusí být) | Skořice ceylonská | 8 g |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |