Nutriční hodnoty (Václavky na slanině s tarhoňou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 7 863 kJ / 1 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 39,79 g |
Tuky | 87,88 g |
– nasycené | 42,50 g |
– nenasycené | 42,95 g |
–– mononenasycené | 36,44 g |
–– polynenasycené | 6,51 g |
––– omega 3 | 0,38 g |
Vláknina | 21,43 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,63 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 220,25 g |
– cukry | 10,05 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250-300 g 250-300 g tarhoni | Těstoviny pšeničné | 275 g |
170 g 170 g václavek | Václavka čerstvá | 170 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
100 g 100 g anglické slaniny (nebo moravské) | Anglická slanina | 100 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
olej (nebo sádlo) | Olej řepkový | |
majoránka (nebo tymián dle chuti) | Majoránka sušená | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý |