Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Václavky na slanině s tarhoňou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie7 863 kJ /
1 879 kcal
Bílkoviny43,29 g
– z toho živočišné bílkoviny3,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny39,79 g
Tuky87,88 g
– nasycené42,50 g
– nenasycené42,95 g
–– mononenasycené36,44 g
–– polynenasycené6,51 g
––– omega 30,38 g
Vláknina21,43 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,63 g
Sůl4,00 g
Sacharidy220,25 g
– cukry10,05 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250-300 g 250-300 g tarhoni Těstoviny pšeničné 275 g
170 g 170 g václavek Václavka čerstvá 170 g
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
100 g 100 g anglické slaniny (nebo moravské) Anglická slanina 100 g
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku Česnek čerstvý 17.5 g
olej (nebo sádlo) Olej řepkový
majoránka (nebo tymián dle chuti) Majoránka sušená
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.