Nutriční hodnoty (Václavky s pohankou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 056 kJ / 1 447 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 39,98 g |
Tuky | 55,77 g |
– nasycené | 26,36 g |
– nenasycené | 28,76 g |
–– mononenasycené | 23,23 g |
–– polynenasycené | 5,53 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 48,20 g |
Cholesterol | 42 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 171,36 g |
– cukry | 8,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g václavek | Václavka čerstvá | 500 g |
200 g 200 g pohanky (suché) | Pohanka loupaná | 200 g |
60 g 60 g uzeného špeku (nebo olej či sádlo) | Špek | 60 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
cca 4 stroužky 4 stroužky česneku, dle chuti | ||
drcený kmín dle chuti | Kmín mletý | |
pepř mletý dle chuti | Pepř černý mletý | |
majoránka dle chuti | Majoránka sušená | |
sůl dle chuti | Sůl mořská |