Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Houbová omáčka s kuřecím a hřiby kováři)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 178 kJ /
1 716 kcal
Bílkoviny38,15 g
– z toho živočišné bílkoviny20,30 g
– z toho rostlinné bílkoviny17,85 g
Tuky140,65 g
– nasycené33,02 g
– nenasycené101,36 g
–– mononenasycené73,60 g
–– polynenasycené27,76 g
––– omega 38,54 g
Vláknina40,69 g
Cholesterol 129 mg
Sodík 650 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy55,11 g
– cukry38,79 g
––– laktóza28,55 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 kuřecí čtvrtky Kuře stehno s kůží
300 g 300 g pravých a hnědých hřibů Hřib čerstvý 300 g
300 g 300 g hřibů kovářů (modráků) Hřib čerstvý 300 g
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
3-4 dl 3-4 dl mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 350 ml
3 dl 3 dl smetany na vaření (lze použít i rostlinnou Master Gourmet) Smetana kravská sladká 12% 300 ml
1 1 velká PL mouky Mouka pšeničná hladká
1 dl 1 dl oleje a 1 PL másla Olej řepkový 100 ml
1/4 KL 1/4 KL kmínu Kmín 1.25 g
pepř Pepř černý
1 kostka 1 kostka zeleninového bujonu Bujón zeleninový 10 g
sůl, Maggi Polévkové koření tekuté

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.