Nutriční hodnoty (Kohout na víně, jak ho dělám já)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 153 kJ / 2 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,75 g |
Tuky | 130,06 g |
– nasycené | 62,81 g |
– nenasycené | 65,60 g |
–– mononenasycené | 54,81 g |
–– polynenasycené | 10,79 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 59,70 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 3,48 g |
Sůl | 8,28 g |
Sacharidy | 75,30 g |
– cukry | 27,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 mladý kohoutek (nejlépe z domácího chovu) | ||
150 g 150 g prorostlé slaniny | Špek | 150 g |
2 2 větší šalotky | Šalotka čerstvá | |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
2 řapíky 2 řapíky celeru nebo 1/4 malého bulvového | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
750 ml 750 ml burgundského vína | Víno bílé suché | 750 ml |
2 lžíce 2 lžíce červeného vinného octa | Ocet vinný červený | 30 ml |
2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
1 svazek 1 svazek bouqet garni (bobkový list, šalvěj, tymián, petržel a rozmarýn) | Petržel kořenová čerstvá | 80 g |
sůl | Sůl mořská | |
celý pepř a celé nové koření | Nové koření | |
máslo | Máslo kravské | |
200 g 200 g žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
1 sklenička 1 sklenička naložených perlových cibulek | Cibulka jarní čerstvá | |
kohoutí jatýrka | Játra vepřová |