Nutriční hodnoty (Polévka z vepřových kostí s vaječným kapáním)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 1 751 kJ / 418 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,95 g |
Tuky | 15,82 g |
– nasycené | 3,78 g |
– nenasycené | 7,39 g |
–– mononenasycené | 5,67 g |
–– polynenasycené | 1,72 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 4,39 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 680 mg |
Sůl | 1,62 g |
Sacharidy | 43,54 g |
– cukry | 4,99 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 vanička 1 vanička vepřových kostí z kotlet (cca 800 g) | Kost vepřová | |
2 2 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
kus kus celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
kus kus pórku | Pórek čerstvý | |
několik několik kapustiček | Kapusta růžičková čerstvá | |
1 stonek 1 stonek řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
mražený květák | Květák mražený | |
mražená baby mrkvička | Baby karotka | |
mražená brokolice (nebo čerstvá) | Brokolice mražená | |
sůl | Sůl mořská | |
10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
petrželka (nebo pažitka) | Petržel nať čerstvá | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
4-5 lžic 4-5 lžic polohrubé mouky (podle potřeby) | Mouka pšeničná polohrubá | 49.5 g |
1 lžíce 1 lžíce vody (podle potřeby) | Voda | 18 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |