Nutriční hodnoty (Švestkáčová povidlovka s bramborovými noky podle Josefa Náhlovského)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 435 kJ / 1 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
Tuky | 13,06 g |
– nasycené | 4,82 g |
– nenasycené | 6,10 g |
–– mononenasycené | 4,05 g |
–– polynenasycené | 2,05 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 193,95 g |
– cukry | 117,25 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
mouka | Mouka pšeničná hladká | |
200-300 g 200-300 g švestkových povidel | Povidla | 250 g |
1/4 l 1/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
cukr + med | Cukr bílý | |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
strouhaná čokoláda | Čokoláda mléčná 30% | |
oříšky | Lískový ořech | |
šlehačka | Šlehačka 35% |