Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kulajda pro mlsouny)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 828 kJ /
915 kcal
Bílkoviny46,74 g
– z toho živočišné bílkoviny40,04 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,70 g
Tuky51,59 g
– nasycené20,81 g
– nenasycené20,38 g
–– mononenasycené16,92 g
–– polynenasycené3,46 g
––– omega 30,32 g
Vláknina5,61 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 488 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy63,13 g
– cukry9,91 g
––– laktóza7,22 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4-5 4-5 velkých brambor Brambor zimní 225 g
větší hrst hrst čerstvých hub – čím víc, tím líp Hřib čerstvý
kuřecí vývar (dělám si opravdu vývar, většinou z kuřecích kostiček, nastřádaných při vykosťování kuřete) Vývar kuřecí
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
8-10 kuliček 8-10 kuliček pepře Pepř černý
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
kmín Kmín
2 lžíce 2 lžíce polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 22 g
1 kelímek 1 kelímek zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 190 ml
1 kelímek 1 kelímek (nebo tetrapak) smetany ke šlehání
4 4 vajíčka Vejce slepičí 280 g
2 PL 2 PL octa nebo podle chuti Ocet lihový 30 ml
jemně usekaný kopr Kopr nať čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.