Nutriční hodnoty (Kulajda pro mlsouny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 828 kJ / 915 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,70 g |
Tuky | 51,59 g |
– nasycené | 20,81 g |
– nenasycené | 20,38 g |
–– mononenasycené | 16,92 g |
–– polynenasycené | 3,46 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 5,61 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 488 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 63,13 g |
– cukry | 9,91 g |
––– laktóza | 7,22 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4-5 4-5 velkých brambor | Brambor zimní | 225 g |
větší hrst hrst čerstvých hub – čím víc, tím líp | Hřib čerstvý | |
kuřecí vývar (dělám si opravdu vývar, většinou z kuřecích kostiček, nastřádaných při vykosťování kuřete) | Vývar kuřecí | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
8-10 kuliček 8-10 kuliček pepře | Pepř černý | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
kmín | Kmín | |
2 lžíce 2 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 22 g |
1 kelímek 1 kelímek zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml |
1 kelímek 1 kelímek (nebo tetrapak) smetany ke šlehání | ||
4 4 vajíčka | Vejce slepičí | 280 g |
2 PL 2 PL octa nebo podle chuti | Ocet lihový | 30 ml |
jemně usekaný kopr | Kopr nať čerstvý |