Nutriční hodnoty (Vepřový vyprošťovák (výborný po bujaré oslavě))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 278 kJ / 1 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 190,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 182,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,21 g |
Tuky | 32,07 g |
– nasycené | 7,67 g |
– nenasycené | 16,45 g |
–– mononenasycené | 13,91 g |
–– polynenasycené | 2,54 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 21,17 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 794 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 47,30 g |
– cukry | 29,43 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g vepřového karé | Vepřová kotleta bez kosti | 800 g |
3 3 velké cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
1 lžíce 1 lžíce červené papriky | Paprika červená čerstvá | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce sladké chilli omáčky | Chilli omáčka | 30 ml |
½ l žičky žičky pepře (kdo nemá rád ostré, dá méně) | Pepř černý | |
¼ l žičky žičky mletého kmínu | Kmín mletý | |
1 plechovka 1 plechovka krájených rajčat | Rajče červené čerstvé | |
1 plechovka 1 plechovka červených fazolí | Fazole červená ledvina | |
1,5 l 1,5 l vývaru, nebo vody a 1.5 želatinového kuřecího bujonu | ||
1 1 kapie | Paprika červená čerstvá | 250 g |
1 1 malá feferonka (nemusí být) | Chilli paprička čerstvá | |
2 2 jarní cibulky i s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
několik několik snítek čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce kukuřičného škrobu, bude-li potřeba |