Nutriční hodnoty (Jehněčí guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 576 kJ / 2 289 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 157,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,35 g |
Tuky | 141,67 g |
– nasycené | 39,11 g |
– nenasycené | 93,93 g |
–– mononenasycené | 38,66 g |
–– polynenasycené | 55,26 g |
––– omega 3 | 0,88 g |
Vláknina | 19,34 g |
Cholesterol | 599 mg |
Sodík | 625 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 50,57 g |
– cukry | 22,75 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g jehněčího masa (nejlépe z kýty nebo plece) | Jehněčí kýta | 750 g |
80 ml 80 ml slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 80 ml |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 lžíce 1 lžíce koření | Pepř černý | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce vepřového sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
20 g 20 g mleté papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
200 ml 200 ml červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
800 ml 800 ml vývaru | Vývar masový | 800 ml |
chléb na zahuštění | Chléb pšeničný kváskový | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |