Nutriční hodnoty (Špikovaná vepřová kýta na celeru a divokém koření)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 12 557 kJ / 3 001 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 223,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 216,69 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,81 g |
Tuky | 210,19 g |
– nasycené | 83,77 g |
– nenasycené | 114,62 g |
–– mononenasycené | 93,39 g |
–– polynenasycené | 21,23 g |
––– omega 3 | 3,14 g |
Vláknina | 21,03 g |
Cholesterol | 565 mg |
Sodík | 3,86 g |
Sůl | 9,31 g |
Sacharidy | 35,25 g |
– cukry | 27,20 g |
––– laktóza | 1,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1000 g 1000 g vepřové kýty | Vepřová kýta | 1000 g |
150 g 150 g špeku | Špek | 150 g |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
2-3 2-3 mrkve | Mrkev čerstvá | 125 g |
1 sklenice 1 sklenice sterilovaného celeru (330 g) | Celer bulva sterilovaná | 200 g |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
3 3 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
200 ml 200 ml piva 10 ° | Pivo světlé 10ᵒ | 200 ml |
masový vývar (dle potřeby) | Vývar masový | |
50-70 ml 50-70 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 60 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
mletý kmín | Kmín mletý |