Nutriční hodnoty (Obrácený jablečný koláč s brusinkami, skořicí a čokoládou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 587 kJ / 2 291 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,45 g |
Tuky | 68,87 g |
– nasycené | 33,28 g |
– nenasycené | 28,04 g |
–– mononenasycené | 22,64 g |
–– polynenasycené | 5,40 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 15,30 g |
Cholesterol | 907 mg |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 347,91 g |
– cukry | 51,86 g |
––– laktóza | 12,61 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
¼ h rnku rnku třtinového cukru | Cukr třtinový | |
2 2 hrnky plátků jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
4-5 PL 4-5 PL rozpuštěného másla | Máslo kravské | 45 g |
šťáva a kůra z jednoho ošetřeného citronu | Citrón čerstvý | |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
sušené brusinky | Brusinky sušené | |
1 KL 1 KL prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
muškátový květ (na špičku nože) | Muškát květ sušený | |
250 ml 250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1,5 hrnku 1,5 hrnku hladké rýžové mouky | Mouka rýžová hladká | 375 g |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
+ čokoláda na vaření na polevu | Čokoláda hořká 40% |