Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Obrácený jablečný koláč s brusinkami, skořicí a čokoládou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 587 kJ /
2 291 kcal
Bílkoviny62,31 g
– z toho živočišné bílkoviny34,86 g
– z toho rostlinné bílkoviny27,45 g
Tuky68,87 g
– nasycené33,28 g
– nenasycené28,04 g
–– mononenasycené22,64 g
–– polynenasycené5,40 g
––– omega 30,32 g
Vláknina15,30 g
Cholesterol 907 mg
Sodík 479 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy347,91 g
– cukry51,86 g
––– laktóza12,61 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
¼ h rnku rnku třtinového cukru Cukr třtinový
2 2 hrnky plátků jablek Jablko čerstvé 300 g
mletá skořice Skořice ceylonská mletá
4-5 PL 4-5 PL rozpuštěného másla Máslo kravské 45 g
šťáva a kůra z jednoho ošetřeného citronu Citrón čerstvý
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
sušené brusinky Brusinky sušené
1 KL 1 KL prášku do pečiva Kypřící prášek 4 g
muškátový květ (na špičku nože) Muškát květ sušený
250 ml 250 ml vlažného mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
špetka špetka soli Sůl mořská
1,5 hrnku 1,5 hrnku hladké rýžové mouky Mouka rýžová hladká 375 g
tuk na vymazání formy Margarín
+ čokoláda na vaření na polevu Čokoláda hořká 40%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.