Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Rychlá halušková polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 683 kJ /
641 kcal
Bílkoviny27,34 g
– z toho živočišné bílkoviny13,75 g
– z toho rostlinné bílkoviny13,59 g
Tuky26,56 g
– nasycené14,11 g
– nenasycené10,43 g
–– mononenasycené6,11 g
–– polynenasycené4,31 g
––– omega 30,56 g
Vláknina15,19 g
Cholesterol 238 mg
Sodík 495 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy66,40 g
– cukry10,41 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 větší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 kousek 1 kousek celeru Celer bulva čerstvá
0,5 hrnku 0,5 hrnku mraženého hrášku (nebo čerstvého) Hrášek zelený mražený 125 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 lžíce 1 lžíce másla (nebo sádla) Máslo kravské 10 g
1,5 l 1,5 l vývaru (podle potřeby) Vývar masový 1500 ml
sůl (dle chuti) Sůl mořská
mletý pepř (dle chuti) Pepř černý mletý
drcený kmín Kmín mletý
petrželka (dle chuti) Petržel nať čerstvá
2 2 střední brambory Brambor zimní 100 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 27.5 g
1 1 žloutek Vaječný žloutek 23 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.