Nutriční hodnoty (Hovězí mrkvový guláš na pivu s brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 245 kJ / 1 732 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 224,23 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,24 g |
Tuky | 16,14 g |
– nasycené | 7,16 g |
– nenasycené | 7,33 g |
–– mononenasycené | 5,71 g |
–– polynenasycené | 1,62 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 17,52 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 1,16 g |
Sůl | 3,02 g |
Sacharidy | 127,13 g |
– cukry | 47,53 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hovězího masa | Hovězí kýta | 1000 g |
500 ml 500 ml černého piva (použila jsem Kozel) | Pivo tmavé 10ᵒ | 500 ml |
8-10 ks 8-10 ks mrkví (podle velikosti mrkve) | Mrkev čerstvá | 450 g |
1 1 velká bílá cibule | Cibule čerstvá | |
4 4 středně velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
3 PL 3 PL maizeny | Škrob kukuřičný | 45 g |
1 1 kávová lžička cukru krystal | Cukr bílý | |
1 kostka 1 kostka hovězího bujónu | Bujón hovězí | 9 g |
3 ks 3 ks bobkového listu | Bobkový list sušený | |
1 1 kávová lžička sušeného tymiánu | Tymián sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |