Nutriční hodnoty (Pomazánka z čočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 072 kJ / 256 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,77 g |
Tuky | 12,68 g |
– nasycené | 2,24 g |
– nenasycené | 7,82 g |
–– mononenasycené | 5,83 g |
–– polynenasycené | 1,99 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 9,62 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 292 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 21,25 g |
– cukry | 5,66 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 hrstě čočky - ve studené vodě máčet alespoň dvě hodiny, lépe přes noc | Čočka hnědá neloupaná | |
1 PL 1 PL sádla či jiného tuku pod cibuli | Cibule čerstvá | 15 g |
1 1 střední cibule - nakrájet drobně a osmažit do růžova | Cibule čerstvá | 70 g |
vývar (měla jsem z uzeného) nebo vodu | Vývar hovězí | |
1 větvičku 1 větvičku tymiánu nebo trochu rozemnuté majoránky či saturejky | Tymián sušený | |
asi 4 stroužky 4 stroužky česneku (množství podle vlastní chuti) | Česnek čerstvý | 28 g |
sůl, pepř | Pepř černý | |
pár kapek kapek worcesteru | Worcestrová omáčka | |
1 PL 1 PL hořčice plnotučné | Hořčice plnotučná | 15 g |
majolka podle potřeby | Majonéza | |
1 1 vejce vařené natvrdo | Vejce slepičí | 70 g |
petrželka nebo zelená část jarní cibulky - nakrájet drobně | Petržel nať čerstvá |