Nutriční hodnoty (Vývar z kuřecích skeletů a prsou, pažitkové krupicové nočky a domácí nudle)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 5 750 kJ / 1 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 192,81 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 180,52 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,30 g |
Tuky | 30,21 g |
– nasycené | 10,16 g |
– nenasycené | 14,08 g |
–– mononenasycené | 10,53 g |
–– polynenasycené | 3,55 g |
––– omega 3 | 1,41 g |
Vláknina | 11,65 g |
Cholesterol | 923 mg |
Sodík | 687 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 78,12 g |
– cukry | 11,70 g |
––– laktóza | 0,06 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 kuřecí skelety | Droby kuřecí směs | |
2 2 kuřecí prsa | Kuře prso | 700 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
1 1 kuřecí gelový bujón Knorr (možno vynechat) | Bujón hovězí | |
pár stonků stonků celeru | Celer bulva čerstvá | |
pár zelených stonků stonků jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
15-20 kuliček 15-20 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
8-10 kuliček 8-10 kuliček nové koření | Nové koření | |
sůl | Sůl mořská | |
2 l 2 l vody | Voda | 2000 ml |
2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
4 lžíce 4 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 60 g |
2 lžíce 2 lžíce polohrubé mouky (bude-li ještě zapotřebí) | Mouka pšeničná polohrubá | 22 g |
3 lžíce 3 lžíce nasekané pažitky | Pažitka čerstvá | 45 g |
¼ l žičky žičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička másla (neboolivového oleje) | Máslo kravské | 8 g |
domácí nudle (máme-li) | Těstoviny pšeničné | |
čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
pár kuliček kuliček červeného pepře (nemusí být) | Pepř černý |