Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pórková polévka s quinoou a dvěma sýry)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 941 kJ /
703 kcal
Bílkoviny30,60 g
– z toho živočišné bílkoviny19,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,10 g
Tuky42,13 g
– nasycené19,27 g
– nenasycené21,94 g
–– mononenasycené15,93 g
–– polynenasycené6,01 g
––– omega 31,42 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 96 mg
Sodík 1,80 g
Sůl4,51 g
Sacharidy45,08 g
– cukry2,70 g
––– laktóza1,29 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 pórek Pórek čerstvý
1 lžíce 1 lžíce másla + 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
kořenová zelenina (malá mrkev, kousek celeru a půl kořene petržele) Mrkev čerstvá
4 - 6 lžic 4 - 6 lžic quinoi Quinoa 75 g
1,5 l 1,5 l zeleninového nebo masového vývaru (stačí i z kostí)
2 kostky 2 kostky taveného smetanového sýru Sýr tavený
80 - 100 g 80 - 100 g nivy Niva 50% t. v s. 90 g
domácí vegeta Kořenící směs sypká
zelená petržel Petržel kořenová čerstvá
podle chuti pepř a sůl Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.