Nutriční hodnoty (Pórková polévka s quinoou a dvěma sýry)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 941 kJ / 703 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,10 g |
Tuky | 42,13 g |
– nasycené | 19,27 g |
– nenasycené | 21,94 g |
–– mononenasycené | 15,93 g |
–– polynenasycené | 6,01 g |
––– omega 3 | 1,42 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 96 mg |
Sodík | 1,80 g |
Sůl | 4,51 g |
Sacharidy | 45,08 g |
– cukry | 2,70 g |
––– laktóza | 1,29 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
1 lžíce 1 lžíce másla + 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
kořenová zelenina (malá mrkev, kousek celeru a půl kořene petržele) | Mrkev čerstvá | |
4 - 6 lžic 4 - 6 lžic quinoi | Quinoa | 75 g |
1,5 l 1,5 l zeleninového nebo masového vývaru (stačí i z kostí) | ||
2 kostky 2 kostky taveného smetanového sýru | Sýr tavený | |
80 - 100 g 80 - 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 90 g |
domácí vegeta | Kořenící směs sypká | |
zelená petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
podle chuti pepř a sůl | Pepř černý |