Nutriční hodnoty (Špikovaná kližka v zeleninové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 703 kJ / 3 036 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 191,89 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 182,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,99 g |
Tuky | 201,79 g |
– nasycené | 98,08 g |
– nenasycené | 99,11 g |
–– mononenasycené | 84,33 g |
–– polynenasycené | 14,79 g |
––– omega 3 | 0,74 g |
Vláknina | 24,95 g |
Cholesterol | 602 mg |
Sodík | 4,45 g |
Sůl | 11,04 g |
Sacharidy | 71,52 g |
– cukry | 50,79 g |
––– laktóza | 5,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800-900 g 800-900 g kližky vcelku (karabáček) | Hovězí kližka | 850 g |
200 g 200 g uzené slaniny | Špek | 200 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
3 lžíce 3 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce cukru + na dochucení | Cukr bílý | 25 g |
200 ml 200 ml červeného vína + hovězí vývar | Víno červené suché | 200 ml |
150 ml 150 ml smetany 31% | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
větvička větvička tymiánu | Tymián sušený | |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |