Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Houbová polévka alá boršč)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 092 kJ /
261 kcal
Bílkoviny12,11 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,11 g
Tuky1,55 g
– nasycené0,76 g
– nenasycené0,54 g
–– mononenasycené0,15 g
–– polynenasycené0,39 g
––– omega 30,01 g
Vláknina28,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy37,67 g
– cukry11,03 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
olej nebo lžíce sádla Olej řepkový
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 plná lžíce rajčatového protlaku Protlak rajčatový
250 g 250 g bílých hub (já dala žampiony) Hřib čerstvý 250 g
2 2 středně velké brambory Brambor zimní 100 g
150 g 150 g pekingského zelí Zelí pekingské čerstvé 150 g
2 2 světlezelené papriky Paprika bílá čerstvá
1 1 větší povařená červená řepa (nebo i nakládaná) Červená řepa čerstvá
sůl a pepř Pepř černý
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
špetka špetka libečku Libeček čerstvý
2 lžičky 2 lžičky sušeného česneku Česnek sušený 10 g
¼ l sladké 12% smetany, nebo kyselé smetany (nebo kefíru či jogurtu)
1 lžíce 1 lžíce másla,
1 lžíci 1 lžíci zakysanky na každý talíř (může být i hustý jogurt) Smetana kravská zakysaná 12%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.