Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Drožďová polévka s nočky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 412 kJ /
816 kcal
Bílkoviny61,84 g
– z toho živočišné bílkoviny22,02 g
– z toho rostlinné bílkoviny39,82 g
Tuky26,37 g
– nasycené13,02 g
– nenasycené10,86 g
–– mononenasycené5,18 g
–– polynenasycené5,68 g
––– omega 30,70 g
Vláknina26,81 g
Cholesterol 262 mg
Sodík 583 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy71,27 g
– cukry13,69 g
––– laktóza0,01 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 polévková lžíce oleje Olej řepkový
½ cm p látek látek másla Máslo kravské
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
3 kostky 3 kostky droždí po 42 g Droždí pekařské lisované 126 g
2 litry 2 litry vývaru (voda s masoxem) Vývar hovězí 2000 ml
3 3 polévkové lžíce ovesných vloček Vločky ovesné
1 1 menší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
½ p látku látku celeru Celer bulva čerstvá
1 1 menší kořenová petržel Petržel kořenová čerstvá
pepř, sůl, kmín podle chuti Kmín
1 1 cm plátek másla Máslo kravské 1 g
2 kostky 2 kostky droždí po 42 g Droždí pekařské lisované 84 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
4 lžíce 4 lžíce strouhanky Strouhanka pšeničná 60 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
½ kávové l žičky žičky muškátového květu Muškát květ sušený
1 1 kávová lžička majoránky Majoránka sušená
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.