Nutriční hodnoty (Sváteční žampionová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 13 238 kJ / 3 164 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,52 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 97,55 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,97 g |
Tuky | 249,47 g |
– nasycené | 115,64 g |
– nenasycené | 121,90 g |
–– mononenasycené | 96,35 g |
–– polynenasycené | 25,55 g |
––– omega 3 | 7,49 g |
Vláknina | 49,91 g |
Cholesterol | 842 mg |
Sodík | 3,02 g |
Sůl | 7,45 g |
Sacharidy | 83,45 g |
– cukry | 54,63 g |
––– laktóza | 23,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g žampionů | Žampion čerstvý | 800 g |
400 g 400 g hovězího mletého masa | Hovězí ořez | 400 g |
250 g 250 g cibule | Cibule čerstvá | 250 g |
120-150 g 120-150 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 135 g |
400 ml 400 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
mléko ke konečnému naředění | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
50 g 50 g másla k zjemnění omáčky | Máslo kravské | 50 g |
50-100 ml 50-100 ml oleje na restování | Olej řepkový | 75 ml |
0,7 g 0,7 g mletého pepře (snese ho to hodně) | Pepř černý mletý | 0.699999988079071 g |
6 g 6 g soli (podle chuti) | Sůl mořská | 6 g |
bylinky (podle chuti, nemusí být) | Petržel nať čerstvá |