Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Sváteční žampionová omáčka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie13 238 kJ /
3 164 kcal
Bílkoviny125,52 g
– z toho živočišné bílkoviny97,55 g
– z toho rostlinné bílkoviny27,97 g
Tuky249,47 g
– nasycené115,64 g
– nenasycené121,90 g
–– mononenasycené96,35 g
–– polynenasycené25,55 g
––– omega 37,49 g
Vláknina49,91 g
Cholesterol 842 mg
Sodík 3,02 g
Sůl7,45 g
Sacharidy83,45 g
– cukry54,63 g
––– laktóza23,10 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
800 g 800 g žampionů Žampion čerstvý 800 g
400 g 400 g hovězího mletého masa Hovězí ořez 400 g
250 g 250 g cibule Cibule čerstvá 250 g
120-150 g 120-150 g rajského protlaku Protlak rajčatový 135 g
400 ml 400 ml zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 400 ml
250 ml 250 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 250 ml
mléko ke konečnému naředění Mléko kravské polotučné 1,5%
50 g 50 g másla k zjemnění omáčky Máslo kravské 50 g
50-100 ml 50-100 ml oleje na restování Olej řepkový 75 ml
0,7 g 0,7 g mletého pepře (snese ho to hodně) Pepř černý mletý 0.699999988079071 g
6 g 6 g soli (podle chuti) Sůl mořská 6 g
bylinky (podle chuti, nemusí být) Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.