Nutriční hodnoty (Bramborové smaženky s houbami - recept herečky Jiřiny Bohdalové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 822 kJ / 914 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,84 g |
Tuky | 23,49 g |
– nasycené | 5,51 g |
– nenasycené | 10,51 g |
–– mononenasycené | 8,40 g |
–– polynenasycené | 2,11 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 346 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 124,50 g |
– cukry | 7,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g vařených brambor | Brambor zimní | 750 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
sůl | Sůl mořská | |
polohrubá mouka podle potřeby | Mouka pšeničná polohrubá | |
lžíce lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
lžíce lžíce sekané cibule | Cibule čerstvá | |
trocha trocha petrželky | Petržel nať čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce nakrájených hub (sušených, povařených) | Hřib čerstvý | 30 g |
1 1 vejce nebo 2 bílky | Vejce slepičí | 70 g |
strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
tuk na smažení | Olej řepkový |