Nutriční hodnoty (Perník s jablky vláčný)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 20 355 kJ / 4 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 32,84 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 56,80 g |
Tuky | 215,26 g |
– nasycené | 44,89 g |
– nenasycené | 155,30 g |
–– mononenasycené | 53,58 g |
–– polynenasycené | 101,72 g |
––– omega 3 | 0,31 g |
Vláknina | 44,80 g |
Cholesterol | 789 mg |
Sodík | 948 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 619,90 g |
– cukry | 304,80 g |
––– laktóza | 9,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
170 g 170 g krupicového cukru | Cukr bílý | 170 g |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
2 lžičky 2 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 10 g |
1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | 5 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
150 ml 150 ml slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 150 ml |
4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
rybízová marmeláda (nebo jakákoliv jiná) | Marmeláda z červeného rybízu | |
100 g 100 g 70% hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
5 g 5 g 100% tuku | Margarín | 5 g |
olej na vymazání | Olej řepkový | |
polohrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná polohrubá |