Nutriční hodnoty (Zelený salát s avokádem a vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 1 497 kJ / 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,92 g |
Tuky | 31,80 g |
– nasycené | 4,37 g |
– nenasycené | 27,43 g |
–– mononenasycené | 23,47 g |
–– polynenasycené | 3,96 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 3,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 421 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 13,27 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g různých salátových listů | Salát listový čerstvý | 200 g |
1 1 zralé avokádo | Avokádo čerstvé | |
kousek kousek čerstvého fenyklu (možno vynechat) | Fenykl hlíza | |
2 2 slepičí vejce (nebo 4 křepelčí) | Slepice | |
limetka (šťáva) | Limetka čerstvá | |
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
1 lžíce 1 lžíce limetkové šťávy | Šťáva z limetky | 15 ml |
1-2 lžičky 1-2 lžičky sirupu (nebo medu) | Sirup citronový | 7.5 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |