Nutriční hodnoty (Makovky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 12 545 kJ / 2 998 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,49 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,84 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 62,65 g |
Tuky | 85,12 g |
– nasycené | 44,99 g |
– nenasycené | 33,23 g |
–– mononenasycené | 25,30 g |
–– polynenasycené | 7,93 g |
––– omega 3 | 0,79 g |
Vláknina | 18,88 g |
Cholesterol | 664 mg |
Sodík | 223 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 465,16 g |
– cukry | 108,50 g |
––– laktóza | 12,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
70 g 70 g krupicového cukru | Cukr bílý | 70 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
100 g 100 g vařených studených brambor | Brambor zimní | 100 g |
70 g 70 g másla nebo jiného tuku | Máslo kravské | 70 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
230-240 ml 230-240 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 235 ml |
21 g 21 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
1 1 vejce na potření povrchu | Vejce slepičí | 70 g |
celý mák na posypání povrchu | Mák modrý |