Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Makovky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 10

Energie12 545 kJ /
2 998 kcal
Bílkoviny83,49 g
– z toho živočišné bílkoviny20,84 g
– z toho rostlinné bílkoviny62,65 g
Tuky85,12 g
– nasycené44,99 g
– nenasycené33,23 g
–– mononenasycené25,30 g
–– polynenasycené7,93 g
––– omega 30,79 g
Vláknina18,88 g
Cholesterol 664 mg
Sodík 223 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy465,16 g
– cukry108,50 g
––– laktóza12,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 500 g
špetka špetka soli Sůl mořská
70 g 70 g krupicového cukru Cukr bílý 70 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
100 g 100 g vařených studených brambor Brambor zimní 100 g
70 g 70 g másla nebo jiného tuku Máslo kravské 70 g
1 1 žloutek Vaječný žloutek 23 g
230-240 ml 230-240 ml mléka (podle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5% 235 ml
21 g 21 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 21 g
1 1 vejce na potření povrchu Vejce slepičí 70 g
celý mák na posypání povrchu Mák modrý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.