Nutriční hodnoty (Rychlé jogurtové makovky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 213 kJ / 2 919 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 61,70 g |
Tuky | 94,00 g |
– nasycené | 36,85 g |
– nenasycené | 52,90 g |
–– mononenasycené | 37,74 g |
–– polynenasycené | 15,16 g |
––– omega 3 | 3,40 g |
Vláknina | 16,77 g |
Cholesterol | 163 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 442,42 g |
– cukry | 91,89 g |
––– laktóza | 5,15 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
130 g 130 g vody | Voda | 130 ml |
100 g 100 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 100 ml |
60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
2 2 vanilkové cukry (40 g) | Cukr vanilkový | |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
60 g 60 g změklého másla | Máslo kravské | 60 g |
půl půl vejce (zbytek zůstane na potření makovek před pečením) | Vejce slepičí | |
půl lžičky lžičky soli | Sůl mořská | |
500-530 g 500-530 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 515 g |
15-18 g 15-18 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 16.5 g |