Nutriční hodnoty (Kulajda podle Václava Havla)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 946 kJ / 1 899 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 74,24 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,40 g |
Tuky | 124,21 g |
– nasycené | 54,75 g |
– nenasycené | 47,27 g |
–– mononenasycené | 39,40 g |
–– polynenasycené | 7,88 g |
––– omega 3 | 0,86 g |
Vláknina | 41,35 g |
Cholesterol | 2,27 g |
Sodík | 874 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 91,00 g |
– cukry | 21,45 g |
––– laktóza | 6,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5-6 5-6 větších brambor | Brambor zimní | 275 g |
1 PL 1 PL celého kmínu | Kmín | 15 g |
50 g 50 g sušených hub | Houby sušené směs | 50 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
1 PL 1 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
2 PL 2 PL octa | Ocet lihový | 30 ml |
1 PL 1 PL třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
hrst hrst čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
8 8 vajec | Vejce slepičí | 560 g |
kopr na ozdobu | Kopr nať čerstvý |