Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Rajčatové risotto ze cherry rajčat)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 569 kJ /
1 092 kcal
Bílkoviny28,61 g
– z toho živočišné bílkoviny23,14 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,47 g
Tuky91,35 g
– nasycené35,62 g
– nenasycené47,96 g
–– mononenasycené40,41 g
–– polynenasycené7,55 g
––– omega 30,61 g
Vláknina19,44 g
Cholesterol 87 mg
Sodík 781 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy31,47 g
– cukry19,11 g
––– laktóza1,96 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 l 1 l kuřecího vývaru Vývar kuřecí 1000 ml
2 lžíce 2 lžíce extra panenského olivového oleje ( + pro servírování) Olej olivový 40 ml
1 1 středně velká cibule nakrájená najemno Cibule čerstvá 70 g
3 stroužky 3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky Česnek čerstvý 21 g
1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku Protlak rajčatový 15 g
300 g 300 g cherry rajčat Rajčata cherry 300 g
špetka špetka nastrouhaného muškátového oříšku Muškátový oříšek
1 šálek 1 šálek rýže arborio Rýže bílá
sůl Sůl mořská
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
60 g 60 g jemně nastrouhaného parmazánu (+ pro servírování) Parmezán 60 g
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.