Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky a pikantní klobásy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 375 kJ / 90 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,95 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,95 g |
Tuky | 0,37 g |
– nasycené | 0,13 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,04 g |
–– polynenasycené | 0,14 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 9,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 16,65 g |
– cukry | 6,69 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 sáčku 1/2 sáčku červené čočky | Čočka červená neloupaná | |
1 1 větší pikantní papriková klobása | Klobása | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
lžička lžička hladké mouky (nemusí být) | Mouka pšeničná hladká | |
špetka špetka římského kmínu | Římský kmín mletý | |
kousek kousek sádla | Sádlo vepřové | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
majoránka | Majoránka sušená | |
vývar nebo voda | Vývar hovězí |