Nutriční hodnoty (Vepřová plec pečená na pivu s brusinkovým zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 508 kJ / 2 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,37 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 229,15 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,22 g |
Tuky | 73,34 g |
– nasycené | 21,78 g |
– nenasycené | 36,31 g |
–– mononenasycené | 30,22 g |
–– polynenasycené | 6,09 g |
––– omega 3 | 0,36 g |
Vláknina | 20,29 g |
Cholesterol | 736 mg |
Sodík | 1,83 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 81,55 g |
– cukry | 50,77 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg vepřové plece vcelku | Vepřová plec | 1000 g |
2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
5-6 stroužků 5-6 stroužků utřeného česneku | Česnek čerstvý | 38.5 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
250 ml 250 ml světlého piva | Pivo světlé 10ᵒ | 250 ml |
vývar nebo voda | Vývar hovězí | |
150 g 150 g uzené krkovice | Vepřová krkovice uzená | 150 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
mletý kmín | Kmín mletý | |
1 velká sklenice 1 velká sklenice sterilovaného červeného zelí | Zelí červené sterilované | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
kousek kousek sádla | Sádlo vepřové | |
cca 50 ml 50 ml červeného vína nebo piva | Víno červené suché | 50 ml |
1 1 střední brambora | Brambor zimní | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce brusinkové marmelády | Marmeláda brusinková | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce červeného vinného octu | Ocet lihový | 15 ml |
1 lžíce 1 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |