Nutriční hodnoty (Slaný velikonoční věnec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 6 553 kJ / 1 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 108,89 g |
– nasycené | 52,15 g |
– nenasycené | 53,37 g |
–– mononenasycené | 22,13 g |
–– polynenasycené | 31,23 g |
––– omega 3 | 0,56 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 359 mg |
Sodík | 368 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 106,37 g |
– cukry | 12,67 g |
––– laktóza | 6,67 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g listového těsta | Listové těsto | 300 g |
50 g 50 g kopřiv (nebo čerstvého špenátu) | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | 50 g |
50 g 50 g medvědího česneku (nebo klasické 3-4 stroužky) | Česnek medvědí čerstvý | 50 g |
200 g 200 g ricotty | Ricotta | 200 g |
strouhaný sýr parmazánového typu | Sýr kravský tvrdý 30% | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 špetka 1 špetka strouhaného muškátového oříšku (nebo květu) | Muškátový oříšek mletý | |
4 4 vařená vejce (podle potřeby) | Vejce slepičí | 280 g |
1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |