Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pšenično-žitný chléb s vlašskými ořechy)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 440 kJ /
1 300 kcal
Bílkoviny41,45 g
– z toho živočišné bílkoviny10,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny30,95 g
Tuky8,99 g
– nasycené3,55 g
– nenasycené6,65 g
–– mononenasycené1,87 g
–– polynenasycené4,79 g
––– omega 30,27 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 228 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy254,03 g
– cukry34,29 g
––– laktóza13,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 ml 250 ml podmáslí nebo kefíru (případně jogurt, mléko) Podmáslí 250 g
150 g 150 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 150 g
160-170 g 160-170 g žitné mouky Mouka žitná hladká 165 g
40-60 40-60 sekaných jader vlašských ořechů Vlašské ořechy
1/2 sáčku 1/2 sáčku sušeného droždí Droždí sušené 3.5 g
1 lžička 1 lžička medu Med nepasterovaný 18 g
1 1 zarovnaná lžička soli Sůl mořská
drcený kmín Kmín mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.