Nutriční hodnoty (Pšenično-žitný chléb s vlašskými ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 440 kJ / 1 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,95 g |
Tuky | 8,99 g |
– nasycené | 3,55 g |
– nenasycené | 6,65 g |
–– mononenasycené | 1,87 g |
–– polynenasycené | 4,79 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 228 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 254,03 g |
– cukry | 34,29 g |
––– laktóza | 13,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 ml 250 ml podmáslí nebo kefíru (případně jogurt, mléko) | Podmáslí | 250 g |
150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
160-170 g 160-170 g žitné mouky | Mouka žitná hladká | 165 g |
40-60 40-60 sekaných jader vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
1/2 sáčku 1/2 sáčku sušeného droždí | Droždí sušené | 3.5 g |
1 lžička 1 lžička medu | Med nepasterovaný | 18 g |
1 1 zarovnaná lžička soli | Sůl mořská | |
drcený kmín | Kmín mletý |