Nutriční hodnoty (Křupavé škvarkové preclíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 381 kJ / 3 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 36,93 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 53,00 g |
Tuky | 172,64 g |
– nasycené | 66,17 g |
– nenasycené | 94,65 g |
–– mononenasycené | 75,86 g |
–– polynenasycené | 18,79 g |
––– omega 3 | 1,24 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 407 mg |
Sodík | 863 mg |
Sůl | 1,94 g |
Sacharidy | 372,63 g |
– cukry | 16,53 g |
––– laktóza | 6,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
100-150 ml 100-150 ml vlažného mléka nebo vody | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
200 g 200 g sádla se škvarky - rozehřáté, vlažné (dala jsem 125 g sádla a 80 g škvarků nasekaných nadrobno) | Škvarky | 200 g |
větší špetka špetka soli (i víc, podle chuti) | Sůl mořská | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
hrubá mořská sůl | Sůl mořská | |
sezam nebo mák | Sezam loupaný |