Nutriční hodnoty (Ředkvičkovo-řepný salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 815 kJ / 195 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,45 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,41 g |
Tuky | 13,19 g |
– nasycené | 2,29 g |
– nenasycené | 10,41 g |
–– mononenasycené | 7,49 g |
–– polynenasycené | 2,92 g |
––– omega 3 | 0,91 g |
Vláknina | 4,84 g |
Cholesterol | 7 mg |
Sodík | 56 mg |
Sůl | 0,11 g |
Sacharidy | 11,74 g |
– cukry | 7,73 g |
––– laktóza | 2,85 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 svazky 2 svazky ředkviček | Ředkvička čerstvá | 220 g |
4 4 střední vařené řepy (nebo pečené) | Červená řepa čerstvá | |
3-4 lžíce 3-4 lžíce jogurtu (nebo zakysaná smetana, majonéza) | Jogurt kravský bílý 3,5% | 70 ml |
1-2 lžíce 1-2 lžíce červeného vinného octa | Ocet vinný červený | 22.5 ml |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
cukr | Cukr bílý | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
vařená vejce k podávání | Vejce slepičí |