Nutriční hodnoty (Hovězí kližka po burgundsku z trouby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 11 808 kJ / 2 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 219,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 210,45 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,91 g |
Tuky | 178,19 g |
– nasycené | 91,09 g |
– nenasycené | 83,42 g |
–– mononenasycené | 70,07 g |
–– polynenasycené | 13,35 g |
––– omega 3 | 0,99 g |
Vláknina | 24,81 g |
Cholesterol | 705 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 6,10 g |
Sacharidy | 46,90 g |
– cukry | 23,33 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hovězí kližky | Hovězí kližka | 1000 g |
600 ml 600 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 600 ml |
200 ml 200 ml kvalitního červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
4 4 větší cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
100 g 100 g žampionů | Žampion čerstvý | 100 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
12 kusů 12 kusů šalotky | Šalotka čerstvá | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
2 snítky 2 snítky čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |