Nutriční hodnoty (Seitan, tužší verze (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
Energie | 5 577 kJ / 1 333 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 118,61 g |
Tuky | 13,51 g |
– nasycené | 3,14 g |
– nenasycené | 9,26 g |
–– mononenasycené | 2,88 g |
–– polynenasycené | 6,38 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 32,23 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,20 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 170,50 g |
– cukry | 38,35 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g vitálního glutenu (pšeničná bílkovina. Ano je to lepek, ale pokud na něj nemáte alergii, tak je absolutně neškodný. Na tloušťku jdou v pšenici obsažené cukry/škrob, který je při výrobě Seitanu odstraněn) | Seitan | 400 g |
3 lžíce 3 lžíce cizrnové mouky (nebo jiná neobilná, např. lněná, pohanková, rýžová... dává se na odlehčení Seitanu) | Mouka cizrnová | 45 g |
3 lžíce 3 lžíce lahůdkového droždí (nutné!) | Droždí lahůdkové | 45 g |
1 lžíce 1 lžíce soli | Sůl mořská | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce mletého houbového koření (volitelné ale doporučuji, prostě pomeleme sušené houby) | Provensálské koření | 15 g |
300 ml 300 ml vody (nebo víc, uvidíte časem, jak mokrý nebo suchý Seitan vám vyhovuje) | Voda | 300 ml |
2 2 cibule (200 g) NEBO 1 lžíce sušené cibule, v tom případě použijeme 500 ml vody | Cibule čerstvá | 140 g |
1 lžička 1 lžička pepře | Pepř černý | 5 g |
3 lžíce 3 lžíce octa | Ocet lihový | 45 ml |
1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |