Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Seitan, tužší verze (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 12

Energie5 577 kJ /
1 333 kcal
Bílkoviny118,61 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny118,61 g
Tuky13,51 g
– nasycené3,14 g
– nenasycené9,26 g
–– mononenasycené2,88 g
–– polynenasycené6,38 g
––– omega 30,13 g
Vláknina32,23 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,20 g
Sůl15,00 g
Sacharidy170,50 g
– cukry38,35 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g vitálního glutenu (pšeničná bílkovina. Ano je to lepek, ale pokud na něj nemáte alergii, tak je absolutně neškodný. Na tloušťku jdou v pšenici obsažené cukry/škrob, který je při výrobě Seitanu odstraněn) Seitan 400 g
3 lžíce 3 lžíce cizrnové mouky (nebo jiná neobilná, např. lněná, pohanková, rýžová... dává se na odlehčení Seitanu) Mouka cizrnová 45 g
3 lžíce 3 lžíce lahůdkového droždí (nutné!) Droždí lahůdkové 45 g
1 lžíce 1 lžíce soli Sůl mořská 15 g
1 lžíce 1 lžíce mletého houbového koření (volitelné ale doporučuji, prostě pomeleme sušené houby) Provensálské koření 15 g
300 ml 300 ml vody (nebo víc, uvidíte časem, jak mokrý nebo suchý Seitan vám vyhovuje) Voda 300 ml
2 2 cibule (200 g) NEBO 1 lžíce sušené cibule, v tom případě použijeme 500 ml vody Cibule čerstvá 140 g
1 lžička 1 lžička pepře Pepř černý 5 g
3 lžíce 3 lžíce octa Ocet lihový 45 ml
1 lžíce 1 lžíce cukru Cukr bílý 25 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.