Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pikantní cizrnová polévka po mexicku)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 788 kJ /
905 kcal
Bílkoviny62,27 g
– z toho živočišné bílkoviny56,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,27 g
Tuky55,05 g
– nasycené17,94 g
– nenasycené33,34 g
–– mononenasycené25,35 g
–– polynenasycené7,99 g
––– omega 30,25 g
Vláknina11,49 g
Cholesterol 168 mg
Sodík 203 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy36,40 g
– cukry22,98 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
350 g 350 g mletého masa Vepřový ořez 350 g
1 plechovka 1 plechovka cizrny (nebo odpovídající množství uvařené) Cizrna
250 ml 250 ml rajčatové passaty (nebo velký rajčatový protlak) Pyré z červených rajčat 250 g
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 lžíce 1 lžíce sladké mleté papriky Paprika červená sušená 10 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého římského kmínu Římský kmín mletý 1.75 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého koriandru Koriandr list sušený 1.25 g
1 lžičky 1 lžičky uzené papriky Paprika uzená 5 g
drcené chilli (dle chuti) Chilli paprička sušená
pepř mletý (dle chuti) Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
olej Olej řepkový
zelená petrželka Petržel nať čerstvá
čerstvý koriandr (kdo má rád) Koriandr listy čerstvé

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.