Nutriční hodnoty (Domácí hrnkový pšenično-žitný chléb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 575 kJ / 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,41 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,73 g |
Tuky | 7,88 g |
– nasycené | 1,98 g |
– nenasycené | 3,66 g |
–– mononenasycené | 2,89 g |
–– polynenasycené | 0,76 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 2,52 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 107 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 1,96 g |
– cukry | 0,63 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 plný hrnek pšeničné hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 plný hrnek žitné mouky | Mouka žitná hladká | |
1 1 plný hrnek špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | |
1 1 čajová lžička soli | Sůl mořská | |
1-2 1-2 čajové lžičky kmínu | Kmín | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 polévková lžíce oleje | Olej řepkový | |
3/4 kostky 3/4 kostky čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 31.5 g |
špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
1 hrnek 1 hrnek teplé vody | Voda | 250 ml |