Nutriční hodnoty (Jarní zelný salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 059 kJ / 492 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,03 g |
Tuky | 13,84 g |
– nasycené | 1,47 g |
– nenasycené | 11,57 g |
–– mononenasycené | 7,39 g |
–– polynenasycené | 4,18 g |
––– omega 3 | 0,90 g |
Vláknina | 30,32 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 176 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 57,70 g |
– cukry | 35,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg raného zelí (1 malá hlávka) | Zelí bílé čerstvé | 1000 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 plná lžíce cukru krupice (nebo medu) | Cukr bílý | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
citronová kůra (není nutná) | Citronová kúra čerstvá | |
1 1 menší červenou papriku (nebo kapii) | Paprika červená čerstvá | 150 g |
2 2 zralá, pevná rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
1/2 1/2 salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
5-6 5-6 ředkviček | Ředkvička čerstvá |