Nutriční hodnoty (Jarní salát (nejen) se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 801 kJ / 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 51,26 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,56 g |
Tuky | 42,42 g |
– nasycené | 17,16 g |
– nenasycené | 19,80 g |
–– mononenasycené | 15,80 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,46 g |
Vláknina | 3,02 g |
Cholesterol | 633 mg |
Sodík | 1,84 g |
Sůl | 4,45 g |
Sacharidy | 17,60 g |
– cukry | 10,82 g |
––– laktóza | 8,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 svazek 1 svazek ředkviček | Ředkvička čerstvá | 110 g |
100 g 100 g tvrdého sýru dle chuti (Diplomat, Gouda...) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
50 g 50 g dušené šunky | Šunka vepřová vařená | 50 g |
1-2 1-2 jarní cibulky, dle velikosti | ||
2 2 vařená vejce | Vejce slepičí | 140 g |
50 g 50 g majonézy, jogurtu, zakysané smetany (případně kombinace) | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
cca 1 lžíce 1 lžíce hořčice plnotučné nebo dijonské | Hořčice plnotučná | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý - není nutný | Pepř černý mletý |