Nutriční hodnoty (Vepřové gyros nudličky v žemli)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 235 kJ / 773 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 94,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,25 g |
Tuky | 27,50 g |
– nasycené | 5,71 g |
– nenasycené | 17,54 g |
–– mononenasycené | 12,91 g |
–– polynenasycené | 4,64 g |
––– omega 3 | 0,94 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 353 mg |
Sůl | 0,58 g |
Sacharidy | 32,40 g |
– cukry | 29,10 g |
––– laktóza | 14,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350-400 g 350-400 g vepřového masa (kýta, vykostěná kotleta, libová krkovice) | Vepřová kýta | 375 g |
směs koření gyros | Provensálské koření | |
1 lžíce 1 lžíce oleje pod maso | Olej řepkový | 11 ml |
listy listy ledového salátu | Salát ledový čerstvý | |
nakládaná okurka | Okurka salátová čerstvá | |
250 g 250 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 250 g |
300 g 300 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 300 ml |
stroužek stroužek česneku | Česnek čerstvý | |
hrst hrst nasekané pažitky | Pažitka čerstvá | |
2 lžičky 2 lžičky citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 10 ml |
pepř a sůl | Pepř černý | |
4 4 housky | Houska pšeničná | |
čerstvá i nakládaná zelenina, olivy apod. | Olivy čerstvé zralé | |
angl. slanina podle počtu porcí porcí (nemusí být) | Špek |