Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Českolipský řízek se špenátem a Nivou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 047 kJ /
250 kcal
Bílkoviny17,35 g
– z toho živočišné bílkoviny17,35 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky19,56 g
– nasycené9,82 g
– nenasycené7,37 g
–– mononenasycené6,27 g
–– polynenasycené1,10 g
––– omega 30,13 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 302 mg
Sodík 899 mg
Sůl2,21 g
Sacharidy1,23 g
– cukry0,53 g
––– laktóza0,57 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 vepřové plátky - cca 600 g (kýta, karé, krkovice) Vepřová kýta
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
granulovaný česnek (nebo prolisovaný čerstvý) Česnek sušený
4 plátky 4 plátky anglické slaniny Anglická slanina
1 1 větší vajíčko Vejce slepičí 70 g
2 2 větší žampiony na plátky Žampion čerstvý
asi 40 g 40 g Nivy Niva 50% t. v s. 40 g
2-3 ks 2-3 ks porcovaného sekaného mraženého špenátu (kdo má, použije posekaný čerstvý špenát) Špenát mražený
1 lžička 1 lžička oleje + oříšek másla pod špenát Špenát čerstvý
olej na smažení Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.