Nutriční hodnoty (Českolipský řízek se špenátem a Nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 047 kJ / 250 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 19,56 g |
– nasycené | 9,82 g |
– nenasycené | 7,37 g |
–– mononenasycené | 6,27 g |
–– polynenasycené | 1,10 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 302 mg |
Sodík | 899 mg |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 1,23 g |
– cukry | 0,53 g |
––– laktóza | 0,57 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vepřové plátky - cca 600 g (kýta, karé, krkovice) | Vepřová kýta | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
granulovaný česnek (nebo prolisovaný čerstvý) | Česnek sušený | |
4 plátky 4 plátky anglické slaniny | Anglická slanina | |
1 1 větší vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
2 2 větší žampiony na plátky | Žampion čerstvý | |
asi 40 g 40 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 40 g |
2-3 ks 2-3 ks porcovaného sekaného mraženého špenátu (kdo má, použije posekaný čerstvý špenát) | Špenát mražený | |
1 lžička 1 lžička oleje + oříšek másla pod špenát | Špenát čerstvý | |
olej na smažení | Olej řepkový |