Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kuře s houbami po chalupářsku)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 558 kJ /
850 kcal
Bílkoviny17,07 g
– z toho živočišné bílkoviny5,95 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,12 g
Tuky64,12 g
– nasycené41,31 g
– nenasycené20,97 g
–– mononenasycené19,07 g
–– polynenasycené1,91 g
––– omega 30,37 g
Vláknina21,76 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 111 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy42,35 g
– cukry16,73 g
––– laktóza8,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 kuře (nebo 4 kuřecí stehna či čtvrtky) Kuře
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
1 1 střední cibule Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1/4 l 1/4 l vody nebo kuřecího či slepičího vývaru Voda 250 ml
250 g 250 g čerstvých hub (můžeme nahradit i hlívou či žampiony) Hřib čerstvý 250 g
0,2 l 0,2 l sladké smetany Smetana kravská sladká 12% 200.00000298023224 ml
20 g 20 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
sůl Sůl mořská
špetka špetka pepře Pepř černý
2-3 KL 2-3 KL citrónové šťávy nebo asi 1 dl bílého vína Šťáva z citrónu 12.5 ml
sekaná petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.