Nutriční hodnoty (Kuře s houbami po chalupářsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 558 kJ / 850 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,12 g |
Tuky | 64,12 g |
– nasycené | 41,31 g |
– nenasycené | 20,97 g |
–– mononenasycené | 19,07 g |
–– polynenasycené | 1,91 g |
––– omega 3 | 0,37 g |
Vláknina | 21,76 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 111 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 42,35 g |
– cukry | 16,73 g |
––– laktóza | 8,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 kuře (nebo 4 kuřecí stehna či čtvrtky) | Kuře | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1/4 l 1/4 l vody nebo kuřecího či slepičího vývaru | Voda | 250 ml |
250 g 250 g čerstvých hub (můžeme nahradit i hlívou či žampiony) | Hřib čerstvý | 250 g |
0,2 l 0,2 l sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200.00000298023224 ml |
20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
sůl | Sůl mořská | |
špetka špetka pepře | Pepř černý | |
2-3 KL 2-3 KL citrónové šťávy nebo asi 1 dl bílého vína | Šťáva z citrónu | 12.5 ml |
sekaná petrželka | Petržel nať čerstvá |