Nutriční hodnoty (Jablečné lívanečky s bezovými květy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 413 kJ / 2 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,22 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,70 g |
Tuky | 62,33 g |
– nasycené | 12,84 g |
– nenasycené | 38,12 g |
–– mononenasycené | 26,55 g |
–– polynenasycené | 11,57 g |
––– omega 3 | 2,32 g |
Vláknina | 23,55 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 562 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 281,75 g |
– cukry | 135,25 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
4-5 4-5 nastrouhaných jablek (asi 150 g) | Jablko čerstvé | 675 g |
trochu trochu skořice | Skořice ceylonská | |
8-10 8-10 květů bezu | ||
trochu trochu oleje nebo sádla na smažení | Olej řepkový |